Omaa kivaa

maailma mustavalkoinenKuva lainattu täältä.

Ilman huumoria ei selviä hengissä. Onneksi toinen puoliskoni on armoitettu hassuttelija. Itse olisin matkan varrella toisinaan ollut taipuvaisempi rämpimään kainaloita myöden synkkyydessä. Kolmetoista yhteistä vuotta ovat onneksi tartuttaneet minuunkin aika hyvät naurajan ja naurattajan taidot.

Adoptioprosessi on vakava asia, ainakin jos viranomaisilta kysytään. Tai silloin, kun kaveriporukassa on ensin naurettu vuorotellen kunkin pariskunnan pienokaisen toilailulle, ja sitten meidän kohdalla vakavoidutaan kysymään meiltä se ah niin tuttu ”Onko mitään uutta” -kysymys. Tähän mennessä vastaus on ollut aina se sama – tai vaihteen vuoksi on toisinaan ollut tarjolla myös ikäviä uutisia. Pienen vaivautuneen hiljaisuuden jälkeen juttu jatkuu. Onneksi.

Omaa kivaa ei onneksi kielletä yhdessäkään lomakkeessa. Parhaat jutut revitään ihan kahdestaan sattumuksista, joita matkan varrella eteen on pudonnut: kanssaihmisten kömpelöt kommentit (yleensä tahattomia), intimiyyden menettäminen ihan kaikilla mittapuilla mitattuna (rahat, seksielämä, jne.), lomakkeiden käsittämättömät kysymykset, kohdemaan vaatimat selvitykset, sossutätien vierailut. You name it. Näille nauretaan mahat mutkalla silloin kun kukaan ei ole kuulemassa.

Ps. Etäpäivän varjolla surffasin tänään elämäni ensimmäisen kerran vähän lastenrattaita, kun kukaan ei ollut näkemässä. Huh, mikä viidakko. Miten niistä voi tajuta mitään: Heittoaisa, sateenvarjorattaat, wtf? Tyhjensin kiireesti selailuhistorian. Onneksi meillä on lähipiirissä ansioituneet neuvonantajat näissä asioissa. Eikä näitä ihan heti tarvita. Ehkä.

P.p.s Riina Björkwallin mainioissa pingviinistripeissä monet tähän elämäntilanteeseen liittyvät asiat on tiivistetty älyttömän hienosti muutamaan ruutuun. Sarjakuvassa on ilmaisuvoimaa!

2 kommenttia artikkeliin ”Omaa kivaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s